کفپوش اپوکسی چیست؟

نویسنده : کلینیک بتن ایران
تاریخ ثبت : 26 آذر ، 1396

کفپوش اپوکسی

خواص متفاوت انواع اپوکسی به نسبت ترکیب خشک کننده اپوکسی (هاردنر)٬ پرکننده ای بنام فیلر و سایر افزودنی های آن مربوط می شود برای مثال این رزین به همراه الیاف آرامید در ساخت ملخ هلی کوپتر٬ کلاه خودهای جنگی٬ ساخت موتور راکت ها و کپسول های تحت فشار بکار می رود. کفپوش های اپوکسی یا به اصطلاح کفپوش های بدون درز (کفپوش های بهداشتی) از ترکیب مقدار مناسبی هاردنر به همراه رنگدانه ها تهیه می شود از این رو دارای تنوع رنگ زیادی بوده و کیفیت و دوام بالایی دارند و سال ها پس از اجرا نیازی به بازسازی نخواهند داشت. این کفپوش ها به سهولت بر روی تمامی سطوح سیمانی٬ سنگ، موزاییک و ... قابل اجرا هستند اما توصیه می شود جهت حصول بالاترین کیفیت٬ قبل از اجرا کلیه سطوح سیمانی مسطح و یک دست شوند. کفپوش اپوکسی در کارخانجات خودرو سازی٬ انبار های صنعتی٬ صنایع نظامی صنایع غذایی٬ صنایع شیمیایی، داروسازی٬ کارخانجات شیر و لبنیات٬ کشتارگاه ها٬ سردخانه ها٬ بیمارستان ها٬ اتاق های تمیز و استریل مورد استفاده قرار می گیرند.

ویژگی های کفپوش اپوکسی

اولین ویژگی خاص کفپوش ‌های اپوکسی که به چشم می ‌آید، براق بودن و شفافیت آن است. در کنار زیبایی، این شفافیت باعث می ‌شود تا روشنایی محیط دو برابر شده و از لحاظ نورپردازی، هیچ مشکلی برای آن محیط به وجود نیاید. کارخانجات صنعتی و انبارها معمولا به کفپوشی احتیاج دارند که دوام بالایی داشته باشد و بتواند بارهای بسیار سنگین را تحمل کرده و آسیب نبیند. کفپوش اپوکسی این ویژگی ‌ها را دارد. سال‌ ها عمر می ‌کند و در برابر بارهای سنگین، هیچ نوع ضعفی از خود نشان نمی‌ دهد. در کنار دوام بالا، تمیز کردن این نوع کفپوش ‌ها نیز آسان است.
در کنار مقاومت فیزیکی، مقاومت شیمیایی این نوع کفپوش نیز بسیار بالاست. در واقع با مواد شیمیایی که ممکن است روی آن ریخته شود، هیچ گونه واکنشی نشان نمی ‌دهد و آسیب نمی ‌بیند. بنابراین کفپوشی ایده ‌آل برای کارخانه‌ ها و کارگاه‌ هایی است که با مواد شیمیایی مختلف و زیادی سر و کار دارند. یکی دیگر از مزایای این نوع کفپوش، آسان و سریع بودن نصب آن است. مطمئنا در دنیای امروز و به خصوص در دنیای صنعت و تجارت، سرعت امر بسیار مهمی برای همه است و یکی از ملاک‌ های اصلی می ‌باشد. همچنین کفپوش اپوکسی بعد از نصب، معمولا هیچ نیازی به رنگ زدن ندارد. اما اگر لازم باشد و اگر خواسته‌ ی شما این باشد که رنگ آن را تغییر دهید، به راحتی می ‌توانید آن را پیش از نصب با رنگ مورد نظرتان مخلوط کنید.
کفپوش اپوکسی عایق گرماست و باعث صرفه جویی بالا در مصرف انرژی می‌ شود. همچنین این نوع کفپوش ضد آتش است و احتمال وقوع آتش سوزی را در حد بسیار بالایی کاهش می ‌دهد. کفپوش اپوکسی در برابر ایجاد هر گونه لکه خصوصا لکه ‌های روغنی مقاوم است و هیچگونه درز و ناپیوستگی در آن وجود نخواهد داشت. در واقع این نوع کفپوش، محافظ و پوشش خوبی برای بتن کف نیز هست. از آن جایی که کفپوش اپوکسی تقریبا در برابر تمامی خطراتی که ممکن است تهدیدش کنند، مقاوم است؛ این کفپوش به نگهداری و محافظت ویژه و خاصی احتیاج ندارد. از این جهت باعث کاهش چشمگیر هزینه‌ ها می‌ گردد.

انواع کفپوش های اپوکسی 

  • کفپوش ترافیکی اپوکسی: که در ضخامت های متفاوت بر اساس نوع و میزان تردد قابل اجرا خواهند بود.
  • کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک: این نوع کفپوش بر روی شبکه ای مسی در کف اجرا شده٬ میزان رسانایی را افزایش می دهد. از کفپوش های اپوکسی آنتی استاتیک در محل سرور ها سالن های تولید و مونتاژ قطعات الکترونیک و ... استفاده می شود.
  • کفپوش اپوکسی ضد اسید: این رزین ها که با اصلاح فرمولاسیون و افزودنی های ویژه٬ دارای خواص ضد اسیدی بالایی بوده و در بسیاری از کارخانجات باطری سازی٬ آزمایشگاه ها و ... مورد استفاده قرار می گیرد.

مزایای اجرای کفپوش اپوکسی

  1. هنگام اجرا دارای بوی کمی بوده که به مرور زمان از بین می رود.
  2. با جذب حداقلی آب٬ پوشش ضد آب مناسبی می باشد لذا به منظور جلوگیری از انتشار آلودگی های ناشی از نفوذ آب مورد استفاده قرار می گیرد.
  3. با اجرا بر روی بتن خواصی نظیر مقاومت فشاری٬ کشش و خمش را در آن به میزان قابل توجهی بهبود می بخشد. برخی از انواع اپوکسی جهت ترک های بتون و آماده سازی آن جهت نصب بولت های تحت فشار و تنش بالا مورد استفاده قرار می گیرد.
  4. به جهت مقاومت سایشی بالا به عنوان کفپوش مکان های پر تردد٬ کف واگن های مترو٬ انبار ها٬ پارکینگ ها و ... مورد استفاده قرار می گیرد.
  5. عایق مناسبی در برابر جریان الکتریسیته می باشد.
  6. قابلیت ترمیم در کوتاهترین زمان را دارد.
  7. قابلیت خط کشی و طراحی.
  8. زیبایی نهایی و صرفه اقتصادی این کفپوش از دیگر مزایای این کفپوش ها می باشند.

توصیه های مهم در اجرای کفپوش اپوکسی

  • لازم است قبل از اجرا سطوح از هرگونه چربی٬ اجزای سست و لغزنده پاک شده خشک شود.
  • کفپوش در زمانی اجرا شود که دمای محیط بین 5 تا 45 درجه سانتی گراد باشد.
  • قبل از مخلوط نمودن روکش و هاردنر لازم است روکش به مدت حدود 2 دقیقه میکس شود.
  • پس از اجرا می توان تجهیزات را توسط تینر اپوکسی شستشو داد.
  • در هنگام اجرا لازم است حتما از دستکش صنعتی و ماسک استفاده شود.
  • پس از مخلوط نمودن مواد حداکثر تا یک ساعت باید پوشش بر روی کف اجرا شود.

نصب و اجرای کفپوش اپوکسی 

کفپوش اپوکسی نوعی کفپوش براق و با دوام بالاست که از آن استفاده‌ های صنعتی و تجاریِ مختلفی می‌ شود. پوشش ‌های کف اپوکسی برای داشتن دوام، صیقلی بودن و بالا بردن کیفیت بر روی کفپوش‌ های بتنی نصب می ‌شود. این کفپوش ‌ها دوام و عمر بالایی دارند و همچنین در برابر بارگذاری‌ های بسیاری سنگین، مقاوم ‌اند. بسیاری از ساختمان‌ های صنعتی، انبارها و ساختمان ‌های تجاری برای داشتن کفپوش بی‌نقص از کفپوش ‌های اپوکسی استفاده می ‌کنند. همچنین از لحاظ سهولت نصب کفپوش نیز، این نوع کفپوش کیفیت بالایی دارد. در این مقاله سعی داریم درباره ی نحوه نصب و اجرای کفپوش اپوکسی چیست صحبت کنیم.

اجرای کف اپوکسیروند اجرای کفپوش اپوکسی 

دوام بالای کفپوش اپوکسی

  • زیبایی ظاهری کفپوش اپوکسی
  • یک دست بودن کفپوش اپوکسی
  • قابلیت نظافت آسان کفپوش اپوکسی

مراحل اجرای کفپوش اپوکسی

  • تمیز کاری اولیه سطح
  • اجرای ساب برای تمام سطوح و در صورت لزوم اجرا اسکراچر
  • اجرای پرایمر مخصوص بتن
  • اجرای ماستیک کاری
  • اجرای بتونه کاری
  • اجرای تاپ کوت به روش شانه ای

مواد اولیه برای نصب و اجرای کفپوش اپوکسی

  1.  مواد اولیه مورد استفاده از جمله رزین و هاردنر موادی هستند که مستقیما از اروپا وارد شده اند.
  2.  مواد اولیه مورد استفاده از جمله رزین و هاردنر موادی هستند که کلیه مراحل ساخت و ترکیب مواد و ساخت اپوکسی در کارخانه شرکت کلینیک بتن ایران انجام می گیرد. 

مراحل اجرای کفپوش اپوکسی مراحل اجرای کفپوش اپوکسی 

برای نصب پوشش اپوکسی، به یک صفحه‌ ی تمیز و متخلل نیاز است تا اپوکسی به بهترین شکل در جایش قرار بگیرد. بسیار مهم و حیاتی است که پیش از نصب اپوکسی، تمامی ترک‌ های موجود ترمیم گردند. پوشش اپوکسی نبایستی بر روی بتنی با سطوح خارجی کاملا صاف قرار بگیرد. همچنین بتنی که روی آن کفپوش اپوکسی قرار می ‌گیرد، بایستی عمر کافی داشته باشد و تازه نباشد. کفپوش اپوکسی در مقایسه با دیگر انواع کفپوش‌ ها، مزایای ویژه ‌ای دارد. در ادامه قصد داریم تا به ویژگی ‌های مثبت این نوع کفپوش بپردازیم.

نحوه اجرای رنگ اپوکسی کف نحوه اجرای رنگ اپوکسی کف

مزایا و معایب کفپوش اپوکسی

پیدا کردن کفپوشی که در برابر تمامی تنش ‌های وارده و مواد شیمیایی مختلف مقاوم باشد، کار سختی است. تقریبا هر گزینه ‌ای مزایا و معایب خاص خودش را دارد. اما در مورد کفپوش ‌های اپوکسی وضعیت متفاوت است. آن‌ ها در بین گزینه‌ های موجود، بیشترین مزایا و کمترین معایب را دارا هستند. با این حال چشم بسته نمی‌ توان عمل کرد و بایستی به ویژگی‌ های مختلف کفپوش اپوکسی توجه کرد. در این مقاله‌ ها نگاهی به مزایا و معایب کف‌پوش‌های اپوکسی داریم.

 قیمت کفپوش اپوکسی
قیمت کفپوش اپوکسی 

مزایای کفپوش اپوکسی

ظاهر کفپوش اپوکسی

در مقایسه با دیگر کفپوش‌ ها، بایستی اذعان نمود که کفپوش اپوکسی ظاهر شفاف و فوق ‌العاده ‌ای دارد. ظاهر این نوع کفپوش ‌ها به تنهایی باعث می ‌شود تا برخی این نوع کفپوش را انتخاب کنند. سطح صاف و صیقلی این کفپوش باعث می ‌شود که نگهداری و تمیز کردن آن نیز کار آسانی باشد. موادی که روی کفپوش می ‌ریزد، به ندرت به آن می ‌چسبد و این ویژگی باعث می‌ شود تا تمیز کردن آن کار ساده ‌ای باشد.

ارزان ‌قیمت بودن کفپوش اپوکسی

در مقایسه با دیگر انواع کفپوش‌ های صنعتی، کفپوش اپوکسی پایین ‌ترین قیمت به ازای هر متر مربع را دارد. چون کفپوش اپوکسی این ویژگی را دارد که مستقیما بر روی بتن یا انواع دیگر کفپوش نصب شود، هزینه‌ ی نصب آن نیز پایین ‌تر از بقیه است. قیمت مناسب یکی از بزرگترین و بهترین ویژگی ‌های مثبت کفپوش اپوکسی می‌ باشد.

مقاومت کفپوش اپوکسی

کفپوش ‌های اپوکسی تقریبا در برابر همه چیز مقاوم ‌اند. از نفت و بنزین گرفته تا انواع مواد پاک‌ کننده و شوینده، هیچ آسیبی نمی ‌توانند به این نوع کفپوش وارد کنند. یکی از دلایل اصلی استفاده ‌ی گسترده‌ ی این نوع کفپوش در گاراژها یا پارکینگ ‌ها و همچنین کارخانه ‌ها و صنایع ماشینی، همین موضوع است. در کنار مقاومت در برابر مواد شیمیایی، کفپوش‌ های اپوکسی عایق گرما و ضد آب نیز هستند. همچنین آسیب ندیدن این کفپوش به وسیله ‌ی انواع مواد ضد عفونی ‌کننده، باعث شده تا بیمارستان‌ ها و کلینیک ‌ها نیز استفاده‌ ی گسترده ‌ای از این کفپوش داشته باشند.

دوام کفپوش اپوکسی

کفپوش ‌های اپوکسی در مقایسه با انواع مشابه، عمر بیشتری دارند. بتن تنها ماده ‌ای است که دوام بیشتری نسبت به اپوکسی دارد، اما هزینه‌ های نگهداری و ترمیم آن بیشتر است. در هر صورت، کف اپوکسی به یک لایه‌ ی بتن در زیرش احتیاج دارد.

هزینه کفپوش اپوکسی هزینه کفپوش اپوکسی 

معایب کفپوش اپوکسی

لغزنده بودن کفپوش اپوکسی

کفپوش ‌های اپوکسی در برابر تماس با دیگر مواد، اصطکاک خیلی کمی از این خود نشان می ‌دهند و این موضوع باعث می‌ شود تا لغزنده یا سُر باشند. البته این موضوع در مورد همه ‌ی مدل‌ های آن صادق نیست و صرفا اپوکسی‌ های روغنی این ویژگی را دارند. همچنین در زمانی که این نوع کفپوش خیس شود، لغزندگی آن چندین برابر می ‌شود و شرایط خطرناکی را به وجود می ‌آورد. برای مکان ‌های که نشت آب در آن‌ ها به وفور یافت می ‌شود، کفپوش اپوکسی انتخاب چندان مناسبی نیست.

بودار بودن کفپوش اپوکسی

اپوکسی مرطوب بوی نامطبوعی دارد. اپوکسی‌ های تیره نسبت به انواع روشن، سخت‌ کننده‌ های بیشتری دارند و بعد از نصب، بوی آمونیاک در فضا می ‌پیچد اما با روش هایی می توان از به وجود آمدن این بو جلوگیری کرد.

سخت بودن تعویض کفپوش اپوکسی

هنگامی که کفپوش اپوکسی نصب شود، تغییر رنگ یا تعویض آن کار دشوار و پرهزینه ‌ای است. همچنین در مواردی که برای ترمیم، مجبور هستیم تا قسمتی از کفپوش را جدا کنیم، این عملیات کاری سخت و با هزینه‌ ی بالا خواهد بود.
*تصاویر مربوط به پروژه اجرایی کلینیک بتن ایران با مشاوره ی مهندسین مشاور مهرازان پایدار در پتروشیمی تبریز به متراژ 8000 متر مربع در سالن های ان مجموعه می باشد.

معایب اپوکسی کف
معایب اپوکسی کف

شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر از دیگر مقالات ما بازدید نمایید:

6LejitwhAAAAANvn8APaMURvuVWIRBhNqoFP0e9r