پودر آنی گیر بتن چیست

نویسنده : کلینیک بتن ایران
تاریخ ثبت : 11 آذر ، 1397

پودر آنی گیر بتن | ملات آنی گیر بتن

پودر یا ملات آنی گیر یکی از محصولات پر مصرف در مرحله ‌ی آب‌ بندی بتن در پروژه‌های عمرانی می‌باشد. آنی گیر شکل سیمانی دارد و پس از ترکیب شدن با آب، نهایتا در مدت ۲۰ ثانیه سخت شده و عبور آب از بتن را مسدود می ‌کند. این پودر در واقع برای رفع نشتی در سازه‌های بتنی کاربرد دارد و در سازه‌های که تحت فشار آب قرار دارند، مانند سدها کاربرد فراوانی دارند. اهمیت این پودر آن جایی مشخص می‌شود که بدانیم هیچ یک از محصولات آب بندی بتن چنین خاصیتی ندارند و فقط پودر یا ملات آنی گیر است که می‌تواند با این سرعت فوق‌العاده بالا جلوی نشتی آب را بگیرد. از دیگر موارد استفاده از ملات‌های آنی گیر می‌توان به تونل‌ها و فضاهای زیرزمینی، استخرها، مخازن آب، کانال‌های آب و تصفیه خانه‌های فاضلاب اشاره کرد.
در سازه‌های هیدرواستاتیکی که دچار نشتی شدید آب می‌شوند، استفاده از پودر آنی گیر بتن بهترین و سریع‌ترین راه در جهت جلوگیری از نشتی می‌باشد. هم چنین استفاده از آن بسیار ساده است و برای فعال سازی کافی است تا آن را با آب ترکیب کرد. آنی گیر یک نوع آب‌ بندی موقت نیست و می‌توان اطمینان داشت که به صورت دائمی فعال خواهد بود و نیاز به آب بندی مجدد نخواهد بود. پودرها و ملات‌های آنی گیر سازگاری کاملی با بتن دارند و از نظر ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی هم شبیه به بتن هستند. این مسئله باعث می‌شود که ملات آنی گیر به خوبی به بتن بچسبد و از نظر چسبندگی مشکلی به وجود نیاید. در این نوع ماده‌ی آب بندی هیچ گونه کلراید و ماده‌ی شیمیایی که باعث خوردگی فولاد و آرماتورهای درون بتن شود وجود ندارد. پودر آنی گیر خاکستری رنگ است و عدد pH آن حدودا ۱۲ می‌باشد. هم چنین پودر و ملات آنی گیر آتش‌زا نیست که مزیت بسیار خوب دیگری برای این ماده به شمار می ‌رود و باعث بالا رفتن ایمنی نیز می‌شود.
آنی گیرها به صورت پودر در بازار موجود هستند و برای استفاده بایستی آن‌ها را با آب ترکیب نمود. قبل از استفاده از محلول آنی گیر و رفع نشتی، بایستی محل نشت به صورت درز V شکل باز شود و درز بایستی کاملا تمیز باشد. اگر فشار آب زیاد بود و در نتیجه‌ی آن دبی نشتی بالا باشد، بایستی لوله‌ای برای زهکشی آب خروجی در آن قسمت قرار داده شود. پس از رفع نشتی به وسیله‌ی آنی گیر، لوله بایستی برداشته شوند و در محلی که لوله‌ها بوده‌اند، مجدداً به وسیله‌ی محلول آنی گیر آب بندی شوند. نسبت آب و پودر آنی گیر برای درست کردن ملات آنی گیر معمولاً ۱ به ۳ می‌باشد. یعنی به ازای یک قسمت آب، سه قسمت پودر آنی گیر استفاده می‌شود. از روی این نسبت و با توجه به عمق ترک در سازه‌ ی بتنی می‌توان مقدار آنی گیر مورد نیاز را به دست آورد. به طور کلی برای آب بندی حجمی به مساحت ۱ متر و عمق ۵ میلی‌متر، چیزی در حدود ۶ کیلوگرم ملات آنی گیر مورد نیاز است که در آن 5 کیلوگرم آب و 4.5 کیلوگرم پودر آنی گیر وجود دارد.

6LejitwhAAAAANvn8APaMURvuVWIRBhNqoFP0e9r