کاشت میلگرد در بتن برای افزایش مقاومت

نویسنده : کلینیک بتن ایران
تاریخ ثبت : 10 تیر ، 1397

تاثیر کاشت میلگرد در بتن برای افزایش مقاومت سازه های بتنی

در یک سری موارد خاص برای تقویت و مقاوم کردن سازه‌ های بتنی لازم است تا کاشت میلگرد در بتن صورت بگیرد. قابلیت اتصال بتن جدید به قدیم و اتصال تمامی اجزا و سازه‌ های فولادی به سازه ‌های بتنی موجود با استفاده از روش کاشت آرماتور و بولت یکی از مهم ‌ترین تحولات در صنعت ساخت و ساز به شمار می‌رود. اتصال و چسب کاشت میلگرد در بتن تعبیه شده بین دو المان، می ‌بایست جوابگوی نیروهای وارده به دو المان را از هر لحاظ دارا باشد. به طور کلی روش کاشت بولت و آرماتور یکی از پرکاربرد ترین و اقتصادی ‌ترین روش‌ه ای تقویت سازه‌ ی موجود است که امکان اصلاح نقصان و اعمال تغییرات در نقشه ‌های اجرایی در آن وجود دارد و هم چنین می‌ توان در طرح‌ های مقاوم سازی ساختمان ‌ها و سازه‌ هایی که پیش از این ساخته شده‌اند، مورد استفاده قرار بگیرند. در این امر، داشتن دانش کافی برای طراحی کاشت میلگرد و آرماتور در بتن اهمیت بسیار بالایی دارد. در این بین، انتخاب نوع چسب کاشت میلگرد در جهت ایجاد اتصال بهتر میان بتن و آرماتور از اهمیت زیادی برخوردار می ‌باشد. در اکثر موارد اجرای کاشت میلگرد باید به صورتی انجام شود که مقاومت کششی بتن بیشتر از مقاومت کششی میلگرد باشد. در این مقاله سعی داریم تاثیر کاشت میلگرد در بتن برای افزایش مقاومت سازه های بتنی را بررسی نماییم.

روش های کاشت میلگرد بولت در بتن روش های کاشت میلگرد بولت در بتن 

روش کاشت میلگرد در بتن 

به صورت کلی، کاشت آرماتور و بولت به سه روش و نوع زیر تقسیم می‌شود:

  • کاشت میلگرد و بولت با استفاده از مواد پایه سیمانی
  • کاشت میلگرد و بولت با استفاده از چسب‌ های مخصوص کاشت (چسب کاشت اپوکسی، چسب کاشت شیمیایی)
  • کاشت میلگرد و بولت با استفاده از مهار مکانیکی
  • کاشت میلگرد و بولت با استفاده از مواد پایه سیمانی

در پروژه‌ های ساختمانی به دلیل فراموشی در تعبیه ریشه‌ های ستون یا دیوار برشی، اجرای ستون در محل‌ هایی غیر از محل استقرار ستون در نقشه، رفع خطا در محل میلگرد های انتظار و بالاخره عملیات بهسازی و بازسازی ساختمان از روش کاشت پایه سیمانی استفاده می ‌شود. در روش کاشت آرماتور و بولت در بتن سوراخی به قطر 5 میلی‌ متر بزرگتر از قطر میلگرد و به طول مهاری میلگرد یا بیشتر، با استفاده از دستگاه مغزه ‌گیر (کرگیر)، در بتن ایجاد می ‌شود و داخل آن با حجم دو سوم حفره، ملات روان پر می ‌گردد. ملات روان دارای مواد منبسط شونده و روان‌ ساز است. پس از پر نمودن قسمت خالی، آرماتور و یا بولت به کمک جک هیدرولیک با فشار به داخل سوراخ فشار داده می ‌شود. مواد داخل حفره در مدت زمان لازم عمل ‌آوری می ‌گردد تا ملات به مقاومت مورد نیاز برسد. طبیعی است اگر آرماتور یا بولت کاشت شده آجدار باشد مقاومت کششی آن رضایت بخش ‌تر خواهد بود.  

کاشت میلگرد و بولت با استفاده از چسب‌ های مخصوص

روش کاشت آرماتور و بولت با استفاده از مواد پایه اپوکسی مانند روش کار کاشت با مواد پایه سیمانی است که در آن به جای سیمان از رزین اپوکسی یا چسب کاشت آرماتور و بولت استفاده می‌ شود. با توجه به چسبندگی فوق‌العاده زیاد چسب‌ های کاشت اپوکسی بتن، بدیهی است که قطر سوراخ کوچکتر خواهد شد، در نتیجه عملیات کرگیری آسان ‌تر می ‌گردد. اما قیمت مواد کاشت اپوکسی بیشتر از مواد پایه سیمانی است. چسب‌ های کاشت آرماتور اپوکسی قدرت گیرش فوق‌ العاده زیادی به سطح بتن و فولاد دارند. بنابراین آن‌ها را نمی ‌توان به صورت ترکیب کامل بسته ‌بندی و حمل نمود، زیرا به سرعت فاسد می‌ شوند.

قیمت کاشت میلگرد در بتنقیمت کاشت میلگرد در بتن کلینیک بتن ایران

شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر از دیگر مقالات ما بازدید نمایید:

6LejitwhAAAAANvn8APaMURvuVWIRBhNqoFP0e9r