محاسن و معایب FRC

نویسنده : کلینیک بتن ایران
تاریخ ثبت : 09 تیر ، 1397

محاسن و معایب FRC

الیاف معمولاً در سرتاسر مقطع عرضی FRC توزیع می شوند. بنابراین ممکن است برخی از الیاف برای تحمل تنش های کششی ناشی از بارهای وارده، به طور ناکار آمدی در بتن قرار گیرند. بسته به روش تولید الیاف، جهت گیری تصادفی آنها ممکن است دو بعدی و یا سه بعدی باشد. در روش افشانه، الیاف به صورت دو بعدی جت گیری می شوند، در حالی که در روش اختلاط از پیش (یا پیمانه کردن) جهت گیری الیاف، عموماً سه بعدی است. همچنین ممکن است الیاف در عرض ترکها با زاویه ای غیر از 90 درجه قرار گرفته باشند و یا طول آنها ز آنچه که برای تامین پیوستگی کافی، لازم است، کمتر باشد.


مهمترین حسن استفاده از ساختارهای مسلح به الیاف، برخلاف ساختارهای مسلح معمولی از فرآیندهای ساخت آنها درک می شود. بتن مسلح به الیاف یا به طور معمولی بتن ریزی شده و یا با افشانه تولید
می شود؛ در نتیجه موجب حذف فعالیت های سخت و پر زحمت آرماتوربندی می گردد. با این حال، تولید محصولات FRC ممکن است نیاز به تلاش سخت و پر زحمت تر نسبت به محصولات پیش ساخت بتن معمولی داشته باشد.

در مواردی که بتن ریزی صحیح مقاطع نازک با بتن های مسلح معمولی بسیار مشکل باشد، می توان از بتن های مسلح به الیاف به عنوان بهترین و مناسب ترین گزینه استفاده کرد. همچنین بتن پاشی FRC روشی مناسب برای تولید محصولاتی با شکل نامنظم است. علاوه بر آن بتن مسلح به الیاف، جایگزین مناسبی برای بتن غیر مسلح می باشد. با استفاده از مقاطع نسبتاً نازک FRC که مقاومتی برابر با مقاطع ضخیم بتن غیر مسلح دارند، می توان به میزان قابل توجهی در وزن بتن صرفه جویی کرد.

6LejitwhAAAAANvn8APaMURvuVWIRBhNqoFP0e9r