کاهش آثار مخرب بتن در کشور

نویسنده : کلینیک بتن ایران
تاریخ ثبت : 10 دی ، 1396
رئیس نظام مهندسی ساختمان مازندران گفت: کشورهای توسعه‌یافته با اضافه کردن مواد افزودنی به بتن در حال ساخت، مقاومت و کارایی بتن را افزایش و از آثار مخرب آن می‌کاهند.
 

تورج نائیج‌پور در نشست هم‌اندیشی بررسی و ساماندهی بتن آماده، معادن شن و ماسه استان اظهار داشت: در دنیا اصناف تدوین‌کننده طرح‌ها و برنامه‌ها هستند. وی ادامه داد: دولت‌ها نیز با انجام خط مشی‌گذاری و سیاست‌گذاری طرح‌های تدوین شده را اجرایی می‌کنند.

وی با بیان اینکه اصناف در ایران مغفول مانده‌اند، اظهار داشت: بسیاری از اصناف در کشور از جمله سازمان نظام مهندسی و انجمن بتن آماده هیچ هزینه مالی بر دوش دولت ندارند و با پتانسیل موجود در مجموعه اداره می‌شوند ولی به جایگاه واقعی خود نائل نشدند. نائیج‌پور با بیان اینکه توسعه پایدار صنعت ساختمان هدف نهایی این سازمان است، اظهار داشت: نگهداری از محیط زیست، استفاده موثر از منابع طبیعی و صرفه‌جویی در انرژی از مولفه‌های توسعه پایدار محسوب می‌شود.

رئیس نظام مهندسی ساختمان مازندران به میزان تولید سیمان در کشور اشاره کرد و گفت: سالانه 45 میلیون تن سیمان در کشور تولید می‌شود. وی افزود: تولید بتن مرغوب و بکارگیری شن و ماسه استاندارد در ساخت ‌و سازها همواره از مواردی بوده که مورد توجه این سازمان است.

نائیج‌پور به آزمایشگاه فنی مقاومت مصالح سازمان اشاره کرد و گفت: با توجه به اهمیت کیفیت مصالح ساختمانی در ساخت‌ و سازها آزمایشگاه فنی مقاومت مصالح در سال 90 در سازمان راه‌اندازی شد که همکاران این آزمایشگاه به صورت رندم از پروژه‌های سطح استان بازدید کرده و مصالح ساختمانی مورد استفاده در ساختمان‌ها را از نظر کیفی مورد آزمایش قرار می‌دهند.

نائیج‌پور به تاثیر مخرب بتن در محیط زیست و آسیب آن به لایه اوزون اشاره کرد و گفت: متاسفانه در تولید بتن فقط به مقاومت آن توجه می‌شود و سایر ویژگی‌های آن مدنظر قرار نمی‌گیرد. وی با اشاره به نحوه تولید بتن در کشورهای توسعه‌یافته اظهار داشت: در این کشورها با اضافه کردن مواد افزودنی به بتن در حال ساخت، مقاومت و کارایی آن را افزایش داده و آثار مخرب آن را کاهش می‌دهند.

این مسئول افزود: انجمن صنفی بتن آماده باید مطالعات و اقدامات لازم را در رابطه با این موضوع در دستور کار قرار داد تا تولید بتن به شکل سنتی در کشور کاهش یابد. نائیج‌پور اظهار داشت: باید با فضای به وجود آمده و تعامل و همگرایی بیش از پیش عقب‌ماندگی‌های موجود در تکنولوژی بتن و شن و ماسه را مرتفع کرده و به مصالح ساختمانی با کیفیت که از معیارهای اصلی در افزایش عمر ساختمان‌ها است، دست یابیم.

 
6LejitwhAAAAANvn8APaMURvuVWIRBhNqoFP0e9r