آزمون کشش در واتراستاپ های پی وی سی (PVC)

نویسنده : کلینیک بتن ایران
تاریخ ثبت : 05 دی ، 1396

در استاندارد شماره  1- 13277 ملی ایران به بررسی ویژگی ظاهری واتراستاپ و  2-13277  الزامات مواد ، آزمون و بازرسی می پردازد .

کلینیک بتن ایران-واحد آزمایشگاه:از مهمترین خواص فیزیکی مکانیکی واتراستاپ ها، تعیین استحکام کششی ، مقاومت پارگی ، تعیین سختی ، مقاومت در برابر شعله ، اثرات قلیایی ها ، شکنندگی در برابر سرما و …. را می توان نام برد ، که معیار سنجش و تصمیم گیری برای استفاده از پوشش های آب بند می باشد.

آزمون کشش در واتراستاپ های پی وی سی (PVC)

ما در اینجا به بررسی برخی از آزمون ها و نتایج حاصل از آن مرتبط با خصوصیات مورد قبول در واتراستاپ ها می پردازیم.

از مهمترین آزمون ها تعیین خواص کششی واتراستاپ می باشد که با دستگاه کشش یونیورسال اندازه گیری می شود، آزمون کشش یکی از آزمون‌های مخرب علم مواد است که در آن یک نمونه تحت اثر کشش تک محوری تا حد شکست مورد مطالعه قرار می گیرد.

آزمون کشش :
خواص کشش پذیری از مهمترین علائم استحکام یک جسم است. نیروی لازم برای کشیدن نمونه همراه با مقدار افزایش طول جسم قبل از پاره شدن آن تعیین می شود.
نمونه از طریق قالبگیری فشاری ساخته می شود. نمونه نواری قبل از ان بوسیله اکسترودر آزمایشگاه بتن تهیه شده است. ضخامت آن حدود سه میلی متر می باشد.
دو انتهای نمونه به طور محکم در محل هایی که به همین منظور در دستگاه تعبیه شده است،  قرار می گیرند. یکی از این محل ها، ثابت بوده و محل دیگر با سرعتی ثابت  در دمای ثابت کشیده می شود. مقدار نیروی وارد شده در واحد ضخامت به طور خودکار در مقابل افزایش طول نمونه روی یک کاغذ ثبت می شود.
برای محاسبات مقدار نیروی نهایی و میزان کشش نهایی را یادداشت کرده و مساحت سطح مقطع نمونه را در قبل از آزمایش حساب می کنیم، حاصل تقسیم نیروی نهایی بر مساحت میزان تنش وارده را به ما خواهد داد:

درصد ازدیاد طول                                        

آزمون کشش در واتراستاپ های پی وی سی (PVC)

به دستگاه اندازه گیری تنش- کرنش نرم افزاری متصل است که بعد از ده بار آزمایش از یک ماده پلاستیکی خاص نمودار تنش -کرنش را ، همچنین مقادیری همچون مدول الاستیسیته را حساب می کند. مساحت کل زیر منحنی تنش-کرنش نشانه ای بر استحکام و مقاومت جسم می باشد.

آزمون کشش در واتراستاپ های پی وی سی (PVC)

آزمون سختی (Shore A)
این آزمون برای اندازه گیری میزان نرمی محصولات به کار می رود. نمونه ها معمولا به ضخامت3 میلی متر می باشند، دستگاه دیورمتر دارای زایده ای با نوک صاف است که بر روی سطح پلاستیک قرار گرفته، با رها کردن وزنه بر روی نمونه مقدار فرو رفتگی مستقیماً از روی عقربه خوانده می شود.
این آزمون مقدار فرو رفتگی در پلاستیک را بر روی صفحه دیورمتر از صفر تا صد نشان می دهد. این اعداد بدون واحد می باشند. مقدار عددی که بلافاصله بعد از قرار گرفتن نیرو خوانده می شود و عددی که بعد از مدت طو لانی خوانده می شود متفاوت است. زمان استاندارد برابر با 15 ثانیه است. با افزودن مقدار نرم کننده  Shore A کمتر خواهیم داد.
با توجه به خصوصیات مطرح در واتراستاپ مشخصات زیر مورد قبول برای واتراستاپ های پی وی سی می باشد:

مشخصات نتیجه آزمون
ازدیاد طول در حداکثر بار گذاری (درصد) (حداقل) 300
سختی (Shore A) 67±5
مقاومت کششی MPA-حداقل 10
مقاومت پارگی -N/mm-حداقل 12 


بتن



      
6LejitwhAAAAANvn8APaMURvuVWIRBhNqoFP0e9r