ملات ضد اسید فوران

نویسنده : کلینیک بتن ایران
تاریخ ثبت : 10 تیر ، 1397

فوران یا به طور کلی‌تر ملات ضد اسید فوران، نوعی ملات دو جزئی است که با استفاده از رزین فوران (Furan Resin) طراحی و تولید می‌شود. از ملات فوران به خاطر مقاومت فوق‌العاده بالایش در برابر مواد قلیایی و آب و هم داشتن ویژگی‌های ضد اسیدی و مقاومت بالا در برابر حرارت، در انواع کاشی‌کاری صنایع پتروشیمی، پالایشگاه‌ها و غیره که دارای مخازن و کانال‌های نگهداری مواد قلیایی قوی هستند، استفاده می‌شود. ترکیب این نوع ملات به شکلی طراحی شده که پس از واکنش با مواد دیگر، ساختار پلیمری‌اش تغییری نمی‌کند. این ملات دارای چسبندگی خوبی است و استفاده از آن در بین کاشی‌ها، آجرهای ضد اسید، بتن و دیگر سطوح رایج است. همچنین لازم به ذکر است که این ملات در برابر بسیاری از مواد و محیط‌های شیمیایی خورنده دارای مقاومت بالایی است.

ملات ضد اسید فوران

بیشترین کاربرد این محصولات در مناطق گرمسیری و مرطوب می‌باشد. بهترین بازه‌ی دمایی برای بالاترین کارکرد ملات فوران، بین ۲۰ تا ۴۰ درجه‌ی سانتی گراد می‌باشد. ماکزیمم دمای عملیاتی برای این ملات ۱۸۸ درجه‌ی سانتی گراد است.

از موارد استفاده‌ی این ملات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پوشش محافظتی کارخانه‌های تولید اسید سولفوریک
  • پوشش محافظتی مخازن نگهداری سولفور
  • پوشش محافظتی صنایع نفت، گاز و پتروشیمی
  • پوشش محافظتی در نیروگاه‌های مختلف
  • پوشش محافظتی در صنایع فلزی و متالورژی
  • پوشش محافظتی در صنایع لبنی، غذایی و دارویی
  • پوشش محافظتی در کارخانه‌های تولید مواد شیمیایی و مواد شوینده
  • پوشش محافظتی در کارخانه‌های تولید کودهای شیمیایی

این محصول پس از مخلوط شدن با آب به خمیر مشکی رنگ تبدیل می‌شود. نسبت اختلاط آن به آب در دستورالعمل‌ها ۱ به ۵ ذکر گردیده است. ملات فوران بعد از اختلاط به سرعت سخت می‌شود و به صورت کلی می‌توان کفت که زمان گیرش آن بسیار کم است. مقاومت شیمیایی آن در برابر مواد مختلف خورنده، اسیدی، قلیایی و غیره فوق‌العاده بالاست. در کنار این‌ها، ویژگی‌های مکانیکی بسیاری مناسبی نیز دارد. مقاومت کششی آن ۳۸۷ کیلوگرم بر سانتی مربع است. مقاومت خمشی آن ۲۸۷ کیلوگرم بر سانتی متر مربع و مقاومت چسبندگی آن ۲۸ کیلوگرم بر سانتی متر مربع است که اعداد کمی نیستند و این نشان‌دهنده‌ی ویژگی‌های مکانیکی فوق‌العاده‌ی آن می‌باشد. هم چنین این ملات در برابر انواع حلال‌ها و ارگانیک‌ها نیز مقاومت بسیار بالایی دارد.

در کنار این مزایا، استفاده از ملات ضد اسید فوران محدودیت‌هایی نیز دارد که باید آن‌ها را در نظر گرفت. مینیمم ضخامت اجرا در آن بین ۲ تا ۴ میلی‌متر می‌باشد. از ملات ضد اسید فوران نمی‌توان در دماهای کم‌تر از ۵ درجه سانتی گراد استفاده کرد. همچنین سن بتن بستر باید حداقل بین ۲۱ تا ۲۸ روز باشد که با توجه به روش کیورینگ و نوع بتن، ممکن است شرایط مختلفی برای سطح آن به وجود آمده باشد. همچنین این محصول در صورت تماس با پوست، چشم و اعضای مخاطی می‌توانند باعث بروز آسیب دیدگی شود که حتماً باید از بروز آن جلوگیری به عمل آید.

سطحی که در آن می‌خواهیم از ملات ضد اسید فوران استفاده کنیم، حتما بایستی صاف و تمیز باشد. همچنین باید کاملاً خشک باشند و هیچ گونه گرد و غبار یا چربی، روغن یا گریس روی آن وجود نداشته باشد. اگر قسمتی از سطح ناهموار بود، باید به وسیله بتونه کاری صاف شود.

6LejitwhAAAAANvn8APaMURvuVWIRBhNqoFP0e9r