دال بتنی

نویسنده : کلینیک بتن ایران
تاریخ ثبت : 30 تیر ، 1397

دال بتنی (dalle به فرانسوی)

دال در ساختمان به عضوی از سازه گفته میشود که ضخامت آن نسبت به طول و عرضش کمتر بوده و اصولا بار ثقلی تحمل میکند.

نقشه اجرایی دال بتنی روی زمین

دالهای بتنی معمولاً دارای جزییات مقطع تیپ هستند. هر چند شبکه آرماتور گذاری در دالهای بتنی الزامی نمی باشد، ولیکن وجود آن سبب افزایش مقاومت سازه شده و مطلبیست است که ما همواره آن را توصیه می کنیم. الیاف مسلح ممکن است بجای شبکه فولادی و یا بهمراه آن در دالهای تخت بکار برده شوند. دال بتنی به ضخامت 100 mm معمولاً دارای یک شبکه آرماتور است، در حالیکه دالهای به ضخامت  150 mm و یا بیشتر شامل دو لایه مش فوقانی و تحتانی با پوشش حداقل 50 mm می باشند.

پارکینگهای با مقاطع پیش ساخته را در بسیاری مواقع می توان روی یک دال به ضخامت 150 mm بنا نمود، مانند آنچه در بالا نشان داده شده، این نوع دال تیپی از پی گسترده است که بهمراه یک ساختمان آجری پارکینگ بکار برده می شود.

محاسن و معایب دال بتنی کف

  • بطور نسبی ارزان قیمت بوده و اجرای آن ساده است.
  • گرچه زیباترین نوع روسازی نمی باشد، ولیکن در صورتی که بتن بخوبی ریخته و پخش و اجرا شده باشد برای سالها نیازی به تعمیر و نگهداری نخواهد داشت.
  • از بکار بردن نمکهای ذوب کننده یخ روی آن خودداری کنید زیرا ممکن است سطح بتن را مورد حمله قرار دهد.
  • سطح بتن می بایست بخوبی بسمت جوی آب یا دیگر نقاط زهکش، شیب بندی شود.

ضوابط کنترل روش عمل آوردن و محافظت بتن طبق نشریه 101

الف- دستگاه نظارت می تواند برای کنترل عمل آوردن و مراقبت بتن در سازه انجام آزمایشهای مقاومت روی نمونه های عمل آمده و مراقبت شده در شرایط کارگاه را درخواست کند.

ب- عمل آوردن نمونه ها در کارگاه باید مطابق روش ASTM C31 باشد.

پ- نمونه های عمل آمده در کارگاه باید در همان زمان و از همان بتنی نمونه برداری شوند که نمونه های آزمایش عمل آمده در آزمایشگاه تهیه می شوند.

ت- در صورتی روش عمل آورده و مراقبت بتن رضایتبخش تلقی می شود که مقاومت فشاری نمونه های کارگاهی در سن مشخص شده برای مقاومت مشخصه حداقل 0.85 مقاومت نظیر نمونه های عمل آمده در آزمایشگاه یا به اندازه 40 kg/cm2 بیشتر از مقاومت مشخصه باشد. در غیر اینصورت باید اقداماتی برای بهبود روشهای مذکور صورت گیرد.

 دال بتنی

6LejitwhAAAAANvn8APaMURvuVWIRBhNqoFP0e9r